Actiunile OMV Petrom au incheiat sedinta bursiera de miercuri la pretul de 0,398 lei/titlu. Oferta va dura doua saptamani, pana la 22 iulie. "Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil minimum 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului", se arata in anuntul de vanzare, citat de Mediafax.

Actiunile vor fi alocate in doua transe, una de 85% pentru investitorii institutionali si alta de 15% pentru micii investitori. In ambele transe se va folosi aceeasi metoda de alocare, primand pretul de subscriere si, ulterior, fiind luat in calcul si volumul de actiuni cerut de investitori.

Cat  incaseaza statul roman

La final s-ar putea sa rezulte doua preturi de vanzare, unul pentru investitorii institutionali si unul pentru micii investitori.

Daca tot pachetul de actiuni scos la vanzare va fi cumparat la pretul maxim, statul va incasa 2,564 miliarde lei (610 milioane euro).

Oferta de la OMV Petrom este cea oferta din istorie derulata la Bursa de Valori Bucuresti.

Investitorii pot subscrie minim cate 3.000 de actiuni OMV Petrom.

Grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea (FP) detine 20,11% din actiuni. In urma ofertei de vanzare, participatia Ministerului Economiei se va reduce la 10,79% din titluri.

Citeste si

Dupa modelul romanesc, bulgarii bogati pot ramane fara avere daca nu o pot justifica

Rusia interzice comercializarea berii in spatiile publice. Cum sunt afectati producatorii