"Recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internationale a grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucuresteana Faur. Cu acest prilej au avut loc discutii cu managementul societatii privind realizarea unor proiecte in domeniul energetic, in parteneriat cu firma bucuresteana", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert. 

Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat pentru Mediafax ca firma chineza intentiona sa deschida o fabrica. Vizitand Faur, chinezii au decis sa produca in uzina bucuresteana.

"Vor sa produca in fabrica noastra, pentru ca au constatat ca avem capacitatea necesara. Daca perfectam contractul cu ei vom face investitii importante si vom cumpara linii de productie noi", a spus Mariana Hristea. 

Negocierile sunt in derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi semnat in urmatoarele luni. 

"Vor produce in parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacitatile de productie", a mai spus Mariana Hristea. 

Grupul Sinovel opereaza in Romania doua proiecte de capacitate medie si intentioneaza sa-si continue dezvoltarea prin constructia de parcuri eoliene.