Energia eoliană şi energia hidroelectrică au reprezentat peste două treimi din totalul electricităţii generate din surse regenerabile (35% fiecare). Restul de energie generat a fost din energia solară (13%), biocombustibili solizi (8%) şi alte surse de energie regenerabilă (9%).

Energia solară a fost sursa cu cea mai rapidă creştere, în 2008 reprezenta doar 1% din totalul electricităţii generate din surse regenerabile.

În rândul celor 27 de state membre UE, peste 70% din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Austria şi Suedia.

De asemenea, peste 50% din electricitatea consumată anul trecut a fost generată din surse de energie regenerabilă în Danemarca, Portugalia şi Letonia, iar peste 40% din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Croaţia, România şi Germania.

La polul opus, 10% sau mai puţin din electricitatea consumată în 2019 a fost generată din surse de energie regenerabilă în Malta, Cipru, Luxemburg şi Ungaria.