Contractele futures pe petrol au scazut cu pana la 0,5%. Companiile Phillips 66, Hess Corp, NuStar Energy si PBF Energy au inchis rafinarii sau au redus productia inainte ca Sandy sa atinga uscatul in Statele Unite. Pretul benzinei a coborat dupa ce a atins luni maximul a aproape doua saptamani.

"Se va pierde o parte din cerere in urma inchiderii rafinariilor, iar aceasta este o estimare usor precauta. Spre deosebire de zona Golfului Mexic, nu exista insa productie de petrol care sa fie afectata, astfel ca impactul asupra aprovizionarii va fi minim", a declarat Harry Tchilinguirian, sef pentru strategie pe piata materiilor prime la BNP Paribas Londra.

Contractele au inchis sedinta precedenta la 85,54 dolari, minimul incepand cu 10 iulie. Preturile au scazut cu 7,1% in octombrie si cu 13% in acest an.

Pretul petrolului Brent cu livrare in decembrie a scazut 10 centi pe piata din Londra, la 109,34 dolari. Diferenta fata de petrolul tranzactionat in SUA a crescut pentru a sasea zi consecutiv, la 23,9 dolari, aproape de maximul a peste un an.

Benzina cu livrare in noiembrie la New York a scazut cu 1,6 centi, la 2,74 dolari pe galon (3,78 litri). Pretul benzinei a urcat luni cu 2,1%, la 2,76 dolari, maximul incepand cu mijlocul lunii octombrie.