"Am discutat cu presedintele Traian Basescu si l-am anuntat verbal despre demisia mea din functia de consilier prezidential, iar dansul a acceptat aceasta demisie. Luni voi depune in scris demisia la Palatul Cotroceni. Demisia mea are la baza punctul meu de vedere exprimat in legatura cu investitia de la Rosia Montana, care nu coincide cu cea a presedintelui Traian Basescu. Ca si consilier prezidential ar fi trebuit sa sustin initiativele presedintelui, ori in acest caz nu o pot face si de aceea am decis ca cea mai buna solutie este demisia", a declarat pentru Peter Eckstein Kovacs, pentru Mediafax.

Peter Eckstein Kovacs este impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, in timp ce presedintele Traian Basescu s-a exprimat in ultima perioada cu insistenta asupra necesitatii inceperii exploatarii aurului de acolo.

Luni, presedintele Traian Basescu a fost la Rosia Montana, unde s-a intalnit cu reprezentantii Rosia Montana Gold Corporation, cu autoritatile locale si cu opozantii proiectului.

Dupa ce a vizitat cariera, Basescu a declarat ca proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana a stat ingropat din 1997 din cauza lasitatii politicienilor, care "nu au vrut sa ii doara capul".

La randul sau, Eckstein Kovacs a semnat recent, la Cluj-Napoca, o petitie prin care asociatia Transilvania Verde ii cere ministrului Culturii sa retraga certificatul de descarcare arheologica, pentru masivul Carnic, de la Rosia Montana.

Presedintele Traian Basescu l-a numit, in 6 ianuarie 2009, pe Peter Eckstein Kovacs in functia de consilier prezidential pentru minoritati.

Citeste si:

Der Spiegel: Goana dupa aurul Transilvaniei. Romania a descoperit ceva mai bun decat euro

Basescu sustine proiectul Rosia Montana. “Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii s-o scoata?"