Nivelul de alerta ramane "precaut" (cod albastru). Nu avem nici un element pentru a ridica nivelul de alerta”, a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a afirmat in aceasta dimineata, la inceputul intrevederii cu subsecretarul de stat al SUA, Ellen Taucher, ca apreciaza marele succes al guvernului american.

Basescu a spus ca uciderea lui Bin Laden reprezinta "inceputul sfarsitului" si un moment extraordinar pentru ce se intampla in tarile arabe.

Osama ben Laden, impuscat in cap, in urma atacurilor Statelor Unite. Interpolul avertizeaza asupra unui risc terorist ridicat!

Sistemul american antiracheta, amplasat in judetul Olt

Basescu a mai spus ca CSAT a aprobat ca locul de amplasare a sistemului antiracheta sa fie in fosta baza aeriana de la Deveselu din judetul Olt, seful statului mentionand ca baza ramane sub comanda romaneasca.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca pentru inceput la fosta baza aeriana de la Deveselu vor fi dislocati 200 de militari americani, subliniind ca baza aeriana de la Deveselu ramane in continuare sub comanda Fortelor Aeriene Romane.

El a precizat ca s-a discutat cu autoritatile locale din judetul Olt, care si-au dat acordul in acest sens.

Seful statului a mai spus ca sistemul antiracheta este unul defensiv, ci nu este destinat ofensivei, el subliniind ca elementele scutului antiracheta nu sunt indreptate impotriva Federatiei Ruse.

Aeroportul Mihail Kogalniceanu si Portul Constanta, la dispozitia americanilor

Presedintele Basescu a mai anuntat ca CSAT a aprobat solicitarea SUA de a utiliza Aeroportul Mihai Kogalniceanu si Portul Constanta ca puncte de tranzit pentru transportul militarilor si a tehnicii militare in Irak si Afganistan, precum si pentru transportul acestora din Irak spre Europa.

Potrivit sefului statului, in felul acesta, Aeroportul Kogalniceanu si Portul Constanta devin doua infrastructuri strategice si pentru SUA, nu numai pentru Romania.

Basescu a mai spus ca, temporar, avand in vedere ca una din bazele din Meditarana este intr-un proces de modernizare, pe Aeroportul Kogalniceanu vor putea stationa patru avioane cisterna ale SUA si patru avioane de transport C17.