Mogulul din domeniul petrolului, Harold Hamm, din Oklahoma, are, potrivit Forbes, o avere estimata la 11,3 miliarde de dolari.

O buna parte din aceasta suma reprezinta actiuni in compania Continental Resources, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata pertoliera din Dakota de Nord.

Miliardarul se afla in fata unui proces de divort, in urma caruia ar putea ramane fara 5 miliarde de dolari, bani ce ii vor reveni sotiei.

Sue Ann este cea de-a doua nevasta a lui Hamm. Aceasta a intentat procesul de divort anul trecut, acuzandu-si sotul ca o inseala. In lipsa unui contract prenuptial, Ann ar putea primi jumatate din cele 68 de procente pe care mogulul le detine in Continental. Cu alte cuvinte, Hamm este pe cale sa piarda controlul majoritar asupra companiei pe care a fondat-o in 1967.

Potrivit arhivelor Forbes, aceasta ar fi cea mai mare suma primita de cineva in urma unei intelegeri de divort.

Insa nu este inca sigur ca Sue Ann va primi chiar atat. Potrivit legilor din Oklahoma, trebuie facuta o “distribuire echitabila”, ceea ce inseamna ca tribunalul este cel care va decide suma care va reveni partii acuzatoare. Acesta va lua in calcul cei 25 de ani de casnicie ai cuplului, cei doi copii rezultati, dar si rolul cheie pe care Ann l-a jucat in cadrul companiei de-a lungul timpului, in divizia de marketing.