Micul pakistanez a trecut cu un procentaj de 91% cele mai grele examene ale companiei pentru a obtine titlul de Microsoft Certified Technology Specialist. In ultimele 13 luni, nu a facut altceva decat sa studieze pentru marele test.

Tatal lui Shafay, Dr Shau Thobani, CEO la firma Thobson Technologies, se declara tare mandru de fiul sau:” Este atat de inteligent. Rezolva singur probleme complexe de matematica, in loc sa foloseasca un calculator. Sunt cel mai norocos parinte deoarece la sfarsitul zilei nu aud decat lucruri bune de la profesorii lui Shafay. In fiecare an ii dau lui Shafay o provocare pentru a-l incuraja sa ajunga si mai departe”.

Shafay lucreaza pe calculator de la 4 ani, iar acum a ajuns sa combine orele de scoala cu cinci ore de munca pe calculator.  “Cand avea 3 ani, era mai interesat de electronicele mele decat de propriile sale jucarii”, isi aminteste tatal sau.

Purtatorul de cuvant al Microsoft, Thomas Jensen, a declarat: “Microsoft nu tine cont de varsta persoanelor care vor sa dea testul”.