Asta inseamna ca economia rusa ramane vulnerabila la schimbarile negative ale pietelor mondiale, a spus premierul. 

"Acesta este motivul pentru care continuam sa fim ingrijorati de stagnarea si criza bancara din Europa, problema datoriilor din Statele Unite si riscurile structurale din China. Aceasta tema va fi fara indoiala in centrul atentiei G20, pe parcursul acestui an", a afirmat Dmitri Medvedev. 

Rusia a preluat presedintia G20 la 1 decembrie. 

Dmitri Medvedev a aratat ca Rusia nu este interesata de preturi excesiv de mari ale materiior prime, la nivel global, pentru ca ar afecta atat dezvoltarea Rusiei cat si a celorlalte economii. 

"Dar preturile prea mici duc la cealalta extrema, un deficit de resurse pentru asigurarea unei cresteri economice sustenabile. In prezent, pretul petrolului este mai mult sau mai putin apropiat de nivelul optim, atat pentru producatori cat si pentru consumatori", a apreciat Dmitri Medvedev.  Pretul petrolului Brent a oscilat in ultimele luni in jurul nivelului de 110 dolari pe baril. 

Dependenta economiei Rusiei de exporturile de materii prime este mare, dar problema este si exagerata, a spus Medvedev, intrebat ce s-ar face Rusia fara abundenta de petrodolari si daca ar fi ruinata de lipsa acestora.