Averea lui Musk a crescut vineri cu 6,07 miliarde de dolari, în urma unui avans de 10,8% al acţiunilor Tesla.

Averea netă a lui Warren Buffett a scăzut la începutul acestei săptămâni, când acesta a donat în scop caritabil acţiuni Berkshire Hathaway în valoare de 2,9 miliarde de dolari.

Acţiunile Tesla au urcat cu 500% în acest an, datorită creşterii vânzărilor de automobile Model 3, scrie News.ro.

Creşterea puternică a acţiunilor Tesla îl apropie pe Musk de obţinerea unor beneficii în valoare de 1,8 miliarde de dolari, care ar fi a doua premiere din în ultimele două luni.

Citește și: Elon Musk prezintă un nou proiect excentric: astroporturile plutitoare. Pentru ce vrea să le folosească

Titlurile Tesla au crescut cu aproximativ 38% de la închiderea tranzacţiilor din 1 iulie, când compania a raportat date referitoare la vânzările trimestriale.

Vânzările solide, peste aşteptări, realizate de producătorul de automobile electrice măresc aşteptările că Tesla a obţinut profit în trimestrul al doilea, care ar marca, în premieră pentru companie, patru trimestre profitabile consecutive.

Tesla a livrat în trimestrul al doilea 90.650 de vehicule, cu mult peste estimările de 74.130 de vehicule, potrivit datelor Refinitiv. Compania a livrat 80.050 de SUV-uri Model Y şi automobile Model 3.

La 1 iulie, Tesla a depăşit Toyota, devenind cel mai valoros producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, după ce acţiunile sale au atins noi niveluri record. Recordul Tesla a venit în săptămâna în care compania americană a marcat a zecea aniversare a listării acţiunilor sale.

În mai, directorul general al Tesla, Elon Musk, afirma într-un mesaj pe Twitter că preţul de 755 de dolari pentru o acţiune este "prea ridicat", ceea ce nu a oprit creşterea valorii companiei americane.