În cazul în care Londra părăseşte UE fără acord la 29 martie, acordurile comerciale bilaterale încheiate pe când făcea parte din UE - aproximativ 40 - vor înceta.

”Tocmai am încheiat un acord cu Islanda şi Norvegia, pentru a garanta că întreprinderile britanice vor putea să continue să aibă acces în spaţiul economic european (EEE)”, a anunţat luni Liam Fox, citat într-un comunicat, potrivit News.ro.

Acordul urmează să fie semnat în mod oficial săptămâna viitoare.

Continuarea schimburilor comerciale cu Elveţia şi Liechtenstein, de asemenea membre EEE, este garantată după semnarea altui acord, luna trecută.

Marea Britanie ia în considerare iniţierea de discuţii și cu China, în vederea semnării unui acord de liber-schimb între cele două ţări după ieşirea Londrei din Uniunea Europeană, a declarat şeful al diplomaţiei britanice, Jeremy Hunt.

Și premierul Theresa May vorbea, iî cadrul unei vizite la Beijing de anul trecut, despre o accelerare a discuţiilor pentru ridicarea barierelor comerciale între cele două ţări.

După decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, la referendumul din iunie 2016, Londra şi-a înmulţit contactele diplomatice pentru a pregăti acordurile comerciale care ar urma să le înlocuiască pe cele ale Bruxellesului.