Guvernul a anunţat acest ajutor într-un comunicat dat publicităţii chiar înainte de începerea sesiunii G7 consacrată mediului, în cadrul căreia va fi abordată situaţia din Amazonia, care provoacă profunde îngrijorări la nivelul comunităţii internaţionale.

'Pe parcursul unei săptămâni când ne-am uitat cu toţii, îngroziţi, cum arde sub ochii noştri pădurea amazoniană nu putem scăpa de realitatea ravagiilor pe care noi le-am provocat singuri naturii', a declarat Boris Johnson, citat în comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit ultimelor cifre, 79.513 incendii forestiere au fost înregistrate în Brazilia de la începutul anului, dintre care puţin mai mult de jumătate în Amazonia. Sub presiunea internaţională, Brazilia a trebuit să intre în acţiune duminică în Amazonia, trimiţând în special două avioane C-130 Hercules.

Ajutorul britanic, echivalentul a circa 11 milioane de euro, va fi pus la dispoziţie imediat pentru a ajuta la reabilitarea pădurii şi a habitatului populaţiilor afectate, a precizat guvernul.

În comunicat, Boris Johnson confirmă că Regatul Unit speră să găzduiască conferinţa asupra climatului, COP-26, în 2020.