"David Cameron este Rooney al Europei", scrie Daily Mail, referindu-se la Wayne Rooney, atacant al echipei Angliei, care nu a reusit sa treaca de faza grupelor la Cupa Mondiala din Brazilia. 

"Marea Britanie se apropie de iesirea din Uniunea Europeana", titreaza The Times. 

"Un pas in plus spre iesirea din UE", scrie Daily Telegraph. 

"Desemnarea lui Junker marcheaza o schimbare istorica a puterii in cadrul UE, fiind un moment periculos in relatiile Marii Britanii cu Europa", noteaza Financial Times. 

"Este vorba de un dezastru care duce la izolarea Marii Britanii", constata The Independent. 

Jean-Claude Juncker a fost desemnat vineri de sefii de stat si de guvern ai tarilor membre UE pentru functia de presedinte al Comisiei Europene.

"Este o zi trista pentru Europa; exista riscul diminuarii atributiilor guvernelor nationale", a reactionat premierul britanic, David Cameron.

"Le-am transmis liderilor europeni ca ar putea regreta toata viata aceasta nominalizare", a insistat Cameron, care considera ca Junker este "persoana gresita" pentru functia de presedinte al CE. 

Premierul conservator britanic a promis organizarea in 2017 a unui referendum pe tema relatiei Marii Britanii cu Uniunea Europeana. 

Votul Ungariei impotriva nominalizarii lui Jean Claude Junker pentru functia de presedinte al Comisiei Europene este "un semnal puternic" privind opozitia fata de diminuarea atributiilor statelor membre, afirma premierul ungar, Viktor Orban. "Ungaria a trebuit sa transmita Uniunii Europene un semnal puternic ca respinge diminuarea competentelor nationale si modificarea pe ascuns a Tratatului UE", afirma Viktor Orban. "A fost o chestiune de principiu", a subliniat Orban, care a votat impotriva nominalizarii lui Junker.