The Sun on Sunday va fi succesorul "defunctului" News of the World - tabloidul de weekend din portofoliul News International, filiala britanica a News Corporation - care a fost inchis in iulie 2011, in urma scandalului privind interceptari telefonice ilegale in care a fost implicat grupul media detinut de magnatul Rupert Murdoch.

Rupert Murdoch a vizitat, vineri, redactia ziarului The Sun - aflat in portofoliul News International, filiala britanica a grupului sau media - pentru a incerca sa detensioneze situatia dupa arestarea mai multor jurnalisti ai publicatiei intr-un caz de coruptie.

In acest context, Rupert Murdoch a dat asigurari ca tabloidul The Sun va continua sa apara, chiar daca cinci dintre angajatii publicatiei au fost arestati pentru fapte de coruptie, precizand ca mostenirea glorioasa a The Sun va fi continuata prin lansarea "foarte curand" a unei editii de duminica a tabloidului britanic.

Scandalul News of The World continua. Directorul Scotland Yard a demisionat. VIDEO

Intr-un e-mail transmis angajatilor The Sun, Tom Mockridge, directorul executiv al News International, care editeaza The Sun, a spus ca Rupert Murdoch va supraveghea personal aparitia pe piata a noului titlu - The Sun on Sunday. Este de asteptat ca The Sun on Sunday sa fie mai degraba o editie de duminica a tabloidului The Sun decat o publicatie separata, de sine statatoare.

Cinci angajati ai tabloidului The Sun au fost arestati in 11 februarie in Marea Britanie, in cadrul unei anchete privind mita data politiei si unor membri ai administratiei, pe fondul scandalului interceptarilor telefonice ilegale.

News Corporation si News International sunt in mijlocul unui scandal privind interceptari telefonice ilegale, care a inceput in Marea Britanie, dar se pare ca are ramificatii si in Statele Unite ale Americii.

Potrivit politiei britanice, publicatia News of the World, detinuta de grupul media, ar fi interceptat convorbirile a circa 4.000 de oameni, intre care familiile unor adolescenti asasinati. Aceste dezvaluiri au ridicat intreaga clasa politica din Marea Britanie impotriva lui Rupert Murdoch.