Pentagonul este un important "consumator" de steaguri, care flutura la pupa navelor, la baze sau sunt folosite in cadrul sarbatorilor ori ceremoniilor de inhumare a militarilor ucisi in lupta. 

La presiunea congresmenului democrat Mike Thompson, in a carui circumscriptie se afla un fabricant de steaguri, Congresul a adoptat un amendament pentru ca atat fabricarea, cat si panza utilizata sa fie americane. 

"Barbatii nostri si femeile noastre in uniforma ar trebui sa serveasca sub steaguri facute in Statele Unite", pleda el saptamana trecuta, pe pagina de Facebook. 

Subsecretarul Apararii insarcinat cu achizitiile, Richard Ginman, a implementat aceasta noua politica printr-un memorandum pe care l-a transmis vineri catre diversele servicii, potrivit Pentagonului.  Aceasta dispozitie cu privire la steaguri se aplica doar Departamentului Apararii si nu intregului Guvern american. Ea a fost integrata in "Amendement Berry" din 1941, care impune Pentagonului, fara derogare, sa se aprovizioneze in Statele Unite cu o serie de produse, inclusiv hrana si uniforme.