România este a 16-a economie a UE, cu un PIB mai mare ca al Greciei, dar sub cel al Cehiei. Trei state generează peste jumătate din banii Europei

Euro
Produsul Intern Brut al Uniunii Europene s-a ridicat, în anul 2017, la 15.300 miliarde euro la preţuri curente, iar PIB-ul României a fost de 187,8 miliarde euro, echivalentul a 1,2% din PIB-ul UE, ţara fiind a 16-a economie din UE, arată datele comunicate vineri de Eurostat.
Conform acestor date, PIB-ul României este puţin mai mare decât cel al Greciei, 177,7 miliarde euro, dar mai mic decât cel al Cehiei, 192 miliarde euro, scrie Agerpres.
Peste jumătate din PIB-ul UE a fost generat în 2017 de trei state membre: Germania, Marea Britanie şi Franţa.
Cu un PIB de aproape 3.300 miliarde euro anul trecut, Germania şi-a consolidat poziţia de principală economie a UE, fiind responsabilă pentru 21,3% din PIB-ul UE.
Pe poziţia secundă se situează Marea Britanie care este responsabilă pentru 15,2% din PIB-ul UE, urmată de Franţa (14,9%), Italia (11,2%), Spania (7,6%) şi Olanda (4,8%).
La polul opus, 11 state membre UE au avut anul trecut un PIB mai mic decât 1% din PIB-ul UE: Malta, Cipru, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia, Croaţia, Bulgaria, Luxemburg, Slovacia şi Ungaria.
În ceea ce priveşte zona euro, cele 19 state membre au avut, anul trecut, un PIB total de aproape 11.200 miliarde euro. Zona euro a fost responsabilă pentru 72,9% din PIB-ul UE. Germania (29,2%) şi Franţa (20,5%) au fost responsabile împreună pentru jumătate din PIB-ul zonei euro iar Italia (15,4%) şi Spania au fost responsabile pentru un sfert din PIB-ul zonei euro.
Pe acelasi subiect:
Prima pagina pe scurt:
Ministrul Mediului spune că nu se va introduce nicio formă de taxă auto anul acesta: Cu siguranţă nu se va mai introduce vreodată taxa în forma în care a existat
Malta și România au avut cel mai mare deficit bugetar din UE în T3, pe fondul unui deficit istoric în blocul comunitar
Companiile pot oferi angajaților care lucrează de acasă bani pentru utilități și achiziția de echipamente de birou. PwC: Două treimi din angajatori spun că vor aplica această facilitate fiscală
