Venezuela a hotarat "restrictionarea (circulatiei) persoanelor si vehiculelor la frontierele Venezuelei incepand de astazi (sambata), ora 12.00, si pana duminica, ora 23.59", a precizat ministrul.

Masura va fi pusa in aplicare de armata la frontierele cu Brazilia, Columbia si Guyana. Venezuela isi inchide de obicei frontierele in timpul alegerilor.

Tot ca masura de securitate, civilii nu pot purta arme de vineri dupa-amiaza pina luni dupa-amiaza, perioada in care este interzisa si vanzarea bauturilor alcoolice. Politistii au fost consemnati in cazarmi si plasati sub autoritatea armatei.

In plus, "sunt interzise reuniunile politice care pot afecta procesul electoral", a anuntat, sambata, pe contul sau de Twitter ministrul Apararii, Henry Rangel Silva, citat de AFP si preluat de Mediafax.

Aproximativ 139.000 de militari sunt mobilizati pentru a garanta securitatea scrutinului, la care favorit este presedintele in exercitiu Hugo Chavez, chiar daca adversarul sau, Henrique Capriles Radonski, a redus diferenta in sondaje pe finalul campaniei.