Plata sumei de 2,15 miliarde de euro s-a efectuat in dolari, euro si lire sterline, conform cererii FMI, a anuntat, luni, Ministerul Economiei de la Budapesta, citat de cotidianul Portfolio, anunta Mediafax.

Din aceasta suma, 1,8 miliarde de euro ar fi ajuns la scadenta abia anul urmator, ultima transa fiind programata pentru trimestrul al treilea. Prin plata anticipata a fost economisita suma de 3,5 miliarde de forinti (12 milioane de euro) reprezentand cheltuieli cu dobanzile, a mentionat Ministerul Economiei.

Banca centrala a Ungariei a platit saptamana trecuta, de asemenea anticipat, ultimele transe, de aproape 730 miloane de euro, ale unui imprumut luat de la FMI in cadrul acordului stand-by aprobat la sfarsitul anului 2008.

Ungaria a incheiat la sfarsitul anului 2008 un acord de imprumut in valoare de 20 de miliarde de euro cu FMI, UE si Banca Mondiala, in contextul izbucnirii crizei financiare globale.

FMI a acceptat in iulie o cerere a Bancii Nationale a Ungariei privnd inchiderea biroului din Budapesta al institutiei financiare internationale. Fondul a informat ca nu intentioneaza sa numeasca un inlocuitor al actualului reprezentant in Ungaria, al carui mandat se incheie in august.

INCONT.RO te trimite la film. Intra AICI si castiga o invitatie dubla la "Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea"