In conditiile in care situatia din teren este in continuare neclara dupa decizia Kievului de nu prelungi armistitiul cu separatistii, ambasadorii statelor UE au preferat sa amane decizia privind aplicarea unui nou set de sanctiuni la o reuniune prevazuta pentru inceputul saptamanii viitoare, a adaugat sursa. 

"Expertii urmeaza sa analizeze" in acest timp extinderea sanctiunilor care ar viza oficiali si entitati ruse si proruse, a declarat un diplomat european. 

Extinderea ar urma sa fie "cantitativa si calitativa", vizand "mai multe persoane", a explicat sursa mentionata.

Decizia nu va insemna insa trecerea la cea de-a treia etapa a sanctiunilor, care are in vedere sanctiuni impotriva economiei ruse, a precizat sursa. 

In cazul unor evolutii importante in criza din Ucraina, Uniunea Europeana este, de asemenea, pregatita pentru convocarea unei reuniuni extraordinare a ministrilor europeni de Externe. 

Sefii de stat si de guvern din statele UE au anuntat, vineri, la Bruxelles, un ultimatum de trei zile pentru Rusia in vederea unor actiuni concrete pentru detensionarea situatiei din estul Ucrainei.  Intre timp, Moscova a negociat cu Parisul, Berlinul si Kievului prelungirea armistitiului in estul Ucrainei, insa discutiile au esuat luni seara.