Circa 80 de firme vor apela la disponibilizari colective in urmatoarele trei luni. Cele mai multe sunt din Bucuresti, Gorj, Prahova si Bacau.

Tragem linie si socotim: 7.846 de angajati vor fi trimisi acasa pana in septembrie.

La o fabrica de electrocasnice din Satu Mare, 60 de angajati au fost instiintati in urma cu cateva zile ca vor fi concediati.

In Romania sunt oficial 680.000 de someri. Jumatate dintre ei au ramas fara un loc de munca in ultimii doi ani. Ministrii vorbesc de luni bune despre o suta, chiar doua sute de mii de disponibilizari in randul bugetarilor. Insa ... cifrele vorbesc de la sine.

De la inceputul crizei si pana acum, din firmele private au plecat peste 300.000 de oameni. In timp ce de la stat s-au dat afara doar 15.000 de bugetari. Adica de 20 de ori mai putin.

Majorarea TVA-ului, trecerea la impozitarea progresiva pomenita de ministrul finantelor, reducerea salariilor bugetarilor. Toate pun presiune in cele din urma tot pe mediul privat. 165.000 de firme si-au incetat activitatea de la inceputul anului.

Somajul a fost intr-o usoara scadere in ultimele luni, pentru ca multi si-au gasit slujbe sezoniere. Chiar si-asa in zece judete rata somajului ramane peste 10%. Iar daca luam Vasluiul ca exemplu, acolo se aproprie de 14 %.