Site-urile de recrutare de personal care au oferte de angajare pe vase de croaziera iti dau atat posibilitatea de a merge in calatorii pe ocean, cat si in croaziere mai scurte, pe fluviile din Europa.

De exemplu, liniile de croaziera pe ocean au trasee peste tot in lume, iar durata unui contract este de obicei cuprinsa intre sase si zece luni. Cazarea si masa sunt gratuite, iar unele companii platesc zilele de concediu sau biletul de avion dus-intors pentru cei care vor sa plece acasa in perioada concediului.

Salariile pornesc de la 850 de dolari pe luna pentru lucratori la bucatarie, de exemplu, si ajung pana la 3.000 de dolari, pentru managerii de restaurant sau bucatarii - sefi. Personalul navigant poate ajunge sa castige si 6.000 de dolari, in functie de pozitia ocupata in echipa, dar pentru asta are nevoie de studii de specialitate si de experienta pe vas.

Pentru a avea insa un astfel de salariu, trebuie sa te astepti si la lucruri mai putin placute: de exemplu, programul de lucru este, de obicei, de aproximativ zece ore pe zi, timp de sase sau chiar sapte zile pe saptamana. 

Pentru vasele care fac croaziere pe raurile din Europa, contractele sunt de obicei incheiate pentru perioada martie-noiembrie, salariile variind undeva intre 700 si 2.100 de euro. Acestea sunt salariile de baza, la care se adauga comisioane din vanzari, dar sa nu uitam si bacsisurile!

Angajarea pe un vas de croaziera se face prin intermediul unei firme de plasare, care, in schimbul unei taxe de inscriere, ce ajunge de obicei la aproximativ 300 de dolari, intocmeste documentatia necesara si gaseste locul de munca.

Pentru a avea cat mai multe sanse de angajare, CV-ul depus trebuie sa fie insotit de copii dupa diplome, calificari sau referinte care sa ateste pregatirea profesionala. Este necesar, de asemenea, si un certificat de absolvire a unui curs pentru siguranta pasagerilor.

Acte necesare: 

- copii dupa diplomele sau certificatele de studii;

- certificat de absolvire a unui curs pentru siguranta pasagerilor;

-  cel putin o referinta din partea unui angajator;

- copie dupa pasaport;

- cazier judiciar.

Cei cu studii in domeniul maritim, care au experienta si care vor sa se angajeze pe vapor, isi pot cauta un loc de munca AICI, site care reuneste oferte de la mai multe companii din domeniu.

Ce salariu poti sa ai daca lucrezi pe vas:

Bucatar sef – 3.000 dolari
Ajutor la bucatarie – 850-1.400 dolari
Macelar – 1.200 dolari
Brutar/Patiser – 1.200 dolari
Barman – 1.200 dolari + aproximativ 15% din vanzari + bacsis
Ospatar – 1.000 dolari 
Camerista – 500 dolari
Camerista sefa/Steward sef – 1.200 dolari
Insotitor pe punte – 700 dolari
Hairstylist – 700-1.000 dolari

Vezi mai jos cateva site-uri care reunesc cele mai multe joburi pe vasele de croaziera:

www.workexperience.ro
www.jobselection.ro
www.tjobs.ro
www.globaljobexperience.ro
www.ainostri.ro (pentru personal navigant) 

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!