George Copos a ajuns vineri dupa-amiaza la Ana Imep Pitesti, unde aproximativ 400 de angajati protesteaza in fata unitatii, scandand "Copos nu uita, noi suntem comoara ta" si afisand un banner cu mesajul "Banii sau lacatul".

La aparitia acestuia, oamenii au inceput sa fluiere si sa huiduie.

Potrivit liderului sindicatului "Solidaritatea" de la Ana Imep din Pitesti, Florian Stanculescu, negocierile sunt in impas, iar angajatii asteapta ca patronul George Copos sa discute cu ei si sa le prezinte o oferta salariala.

"Asteptam deblocarea situatiei, a fost intampinat de salariati care au fluierat si au huiduit. Speram sa rezolvam problema, deoarece este a cincea zi de greva generala si nu am rezolvat nimic. Principala revendicare a noastra este majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie", a declarat Florian Stanculescu.

La ora transmiterii acestei stiri, George Copos discuta cu conducerea fabricii, iar sindicalistii asteapta sa fie chemati la negocieri.

Angajatii de la Ana Imep din Pitesti au intrat in greva generala pe termen nelimitat, luni dimineata, cerand majorarea salariilor cu 220 de lei, de la 1 septembrie.

Ultima oferta salariala facuta de conducerea fabricii era o majorare salariala de 80 de lei, acordata incepand din 1 octombrie, achitarea in aceasta luna a restantei financiare de 215 lei la prima de Craciun de anul trecut si acordarea a cinci la suta cota de participare pentru fiecare salariat la profit, precum si renuntarea la masura taierii primelor de Paste si de Craciun.

Ana Imep, fosta Fabrica de Motoare Electrice din Pitesti, a devenit in 1996 parte a grupului Ana Holding, controlat de George Copos.

Societatea produce motoare electrice pentru electrocasnice si echipament auto.

Angajatii fabricii din Pitesti s-au aflat si anul trecut in greva, cerand si atunci majorarea salariilor.

Compania a obtinut anul trecut un profit brut de 5,14 milioane lei, iar profitul net, de 3,9 milioane lei, va fi repartizat ca sursa proprie de finantare. Bugetul de venituri si cheltuieli din 2010 prevede o cifra de afaceri de 92,2 milioane lei si un profit brut de 4,3 milioane lei.