Federatia Sanitas a stabilit ca in 22 septembrie sa marsaluiasca in Capitala, invitand si celelalte organizatii sindicale sa li se alature.

Speram ca in 22 septembrie sa scoatem in strada 10.000-12.000 de sindicalisti din domeniul sanatatii. Am facut un apel si la celelalte confederatii sa ni se alature, astfel ca in ziua protestului sa participe la miting aproximativ 70.000-80.000 de oameni”, a spus presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu.

Dupa aceasta data, angajatii din sanatate vor continua seria mitingurilor in teritoriu.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus ca in cursul zilei de luni vor stabili si celelalte confederatii calendarul protestelor si ca se vor decide daca participa la mitingul Sanitas.

Sindicalistii au aceleasi nemultumiri ca si la inceputul anului, respectiv intentia autoritatilor de a pastra salariile taiate si in 2011, desi initial se stabilise ca acestea vor fi diminuate numai pana in decembrie 2010, legea pensiilor, care ii dezavantajeaza pe cei care lucreaza in conditii speciale de munca sau concedierile de bugetari.

Federatiile din invatamant, pe de alta parte, au solicitat membrilor de sindicat  sa ignore politicienii care vor participa, luni, la festivitatile de deschidere a anului scolar, ca forma de protest fata de lipsa de dialog dintre partenerii sociali si reprezentantii Guvernului.

Sindicalistii vor organiza, totodata, un miting la Cotroceni, in 5 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educatiei.