PD-L il sustine pe Cristian Constantinescu, unul dintre cei mai experimentati oameni din industria asigurarilor, pentru pozitia de presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, scrie Ziarul Financiar.

Partidul de guvernamant, PD-L, a anuntat ieri ca il sustine pe Cristian Constantinescu, omul care a dezvoltat de la zero pana la stadiul de cea mai mare companie de pe piata locala firma Allianz-Tiriac, pentru pozitia de presedinte al CSA. Constantinescu detine aproape 3% din Allianz-Tiriac, aflata in acest moment pe locul doi pe piata asigurarilor (dupa Astra), cu 250 milioane de euro prime brute subscrise. In joc sunt patru pozitii, una de presedinte, doua de vicepresedinti si una de membru in consiliul CSA. La sfarsitul acestei luni expira mandatul actualului presedinte, Angela Toncescu, mandatele celor doi vicepresedinti - Constantin Buzoianu si Tudor Balta -, precum si mandatul de membru in consiliu al lui Corneliu Moldoveanu.

Consiliul CSA mai are trei membri ale căror mandate raman in vigoare - Albin Biro (expira in 2012), Dan Constantinescu (2015) si Daniela Popa (2015). Candidatii pentru pozitiile de membrii in consiliul CSA vor fi audiati de comisiile reunite de buget-finante din Senat si Camera Deputatilor, viitoarea componenta a conducerii urmand sa fie votata in plenul Parlamentului.

Citeste mai multe detalii pe www.zf.ro