Vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, Dan Matei Agathon (foto), a precizat ca patronatele si sindicatele se vor intalni in perioada urmatoare pentru a discuta despre modificarea legilor sindicatelor, patronatelor si a contractului colectiv de munca, dar ca niciuna dintre parti nu doreste schimbarea Codului Muncii.

"Dupa ce vom discuta aceste legi am putea discuta si de o modificare a Codului Muncii. Nu am discutat si nu vom discuta alta modificare facuta de altcineva in afara de sindicate si patronate", a declarat Agathon, precizand la actualul Cod al Muncii s-a negociat tip de doi ani de zile, scrie Mediafax.

Agathon a afirmat ca cele doua entitati despre care afirma ca au facut presiune pentru modificarea Codului Muncii nu sunt organizate patronal si, prin urmare, nu ar fi avut dreptul sa faca astfel de propuneri.

Ministerul Muncii a trimis, saptamana trecuta, partenerilor sociali un set de modificari la Codul Muncii, pe care sindicatele le-au respins.

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a recunoscut ca modificarile la Codul Muncii au fost propuse de investitori, care vor flexibilizarea raporturilor de munca.

Vezi AICI ce propuneri fac investitorii pentru modificarea Codului Muncii