Ajunsi in fata Palatului Cotroceni, politistii au inceput sa arunce cu sepcile si cu sticle de plastic in curtea cladirii.

Masini ale Serviciului Roman de Informatii si ale Jandarmeriei s-au aflat acolo, pentru a-i supraveghea pe manifestanti. Desi nu au avut autorizatie pentru mars, sindicalistii s-au declarat pregatiti sa plateasca amenzile pe care le vor primi.

Dupa un protest de o ora in fata Palatului Victoria, sindicalistii au plecat intr-un mars neautorizat catre presedintie, nemultumiti ca Traian Basescu nu a venit sa vorbeasca cu ei.

Liderul Sindicatului Politistilor, Marian Gruia, a declarat ca le-a garantat jandarmilor ca vor fi pasnici pe traseul pana la Cotroceni si ca acestia au inteles si i-au lasat sa marsaluiasca chiar daca nu aveau autorizatie.

"Le-am spus ca mai bine ne lasa sa plecam spre Cortoceni pentru ca oamenii sunt foarte inversunati si va iesi scandal in Piata Victoriei ca acum doua zile daca nu ne lasa", a spus Gruia, citat de Mediafax.

Liderul sindical a sustinut ca a vorbit cu ministrul Vasile Blaga care le-a transmis ca nu are solutii la problemele lor, astfel ca au decis sa plece spre Palatul Cotroceni.

Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a declarat, pe de alta parte, ca nu a facut presiuni asupra politistilor pentru ca acestia sa nu participe la protestele sindicale, apreciind ca, desi "nu sunt vremuri usoare", oamenii legii au inteles "foarte bine" sa isi faca datoria.

El i-a avertizat pe politisti, in acelasi timp, subliniind ca, potrivit ”Statutului politistului”, serviciul politienesc are caracter permanent si obligatoriu, iar politistului ii este interzis sa declare sau sa participe la greva.