“Pierdere de vreme”, asa au catalogat sindicalistii discutiile din ultima saptamana cu reprezentantii Guvernului.

Ultima intalnire, cea de sambata, cu premierul Emil Boc, i-a inversunat si mai mult, toate federatiile sindicale anuntad proteste pentru perioada urmatoare.

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, dupa intalnirea de sambata, ca Executivul intentioneaza sa inghete salariul minim in urmatorii ani, iar salariile in sectorul bugetar nu vor reveni la nivelul din 2009.

"Am constatat o lipsa de responsabilitate a Guvernului. Nu se doreste combaterea evaziunii fiscale. Vor sa inghete salariul minim pe urmatorii ani, ceea ce inseamna o stimulare a evaziunii fiscale, justificand ca nu au capacitate. In sectorul bugetar nu se vrea revenirea la salariile din 2009. Angajatii vor fi penalizati si in 2011", a spus Bogdan Hossu.

Liderul sindical a mai precizat ca procentul prevazut pentru cheltuielile din invatamant si sanatate va fi diminuat pana in 2013, astfel ca se va ajunge la o alocare de 2,3% din PIB, care se poate realiza ori prin reducerea salariilor, ori prin reducerea numarului de anagajati.

In consecinta, confederatiile sindicale vor organiza, fiecare, pana la sfarsitul lunii, pichete, mitinguri si marsuri in tara si in Bucuresti.

Vezi mai jos zilele cu proteste si ce zone vor fi blocate:

Luni, 20 septembrie - pichet CSDR la Guvern, pichete Cartel Alfa in fata prefecturilor din tara
Marti, 21 septembrie - pichete BNS si Cartel Alfa in tara
Miercuri, 22 septembrie – mars si miting in Piata Victoriei, organizat de CNSRL Fratia, la care participa aproximativ 20.000 de bugetari
Joi, 23 septembrie - pichete ale federatiilor din educatie si sanatate afiliate la Cartel Alfa
Vineri, 24 septembrie - pichete ale federatiilor din sectorul economic, politie si penitenciare
Luni, 27 septembrie - pichete ale federatiilor din administratie si chimie
Marti, 28 septembrie - mars de la Piata Victoriei pana la Piata Muncii al BNS, la care partcipa aproximativ 15.000 de protestatari
Vineri, 5 octombrie - pichet la Palatul Cotroceni al Federatiei Spiru Haret