In noua etapa a reorganizarii retelei sunt incluse 402 subunitati si 47 de oficii postale rural mecanizate (specializate in prelucrarea trimiterilor din mediul rural).

Directorul general al companiei, Dan Neagoe, sustine ca in urma celei de-a doua etape a restructurarii, unele posturi vor fi defiintate, iar personalul redistribuit in alte unitati ale companiei, precum societatea bancara sau cea de asigurare pe care Posta Romana si-a propus sa le infiinteze, transmite Mediafax.

El a adaugat ca eventualele concedieri vor fi stabilite in urma unei analize.

"Vom vedea daca vor fi si oameni implicati in aceasta restructurare", a spus Neagoe.

Prima etapa de reorganizare, care a avut loc deja in acest an, a presupus desfiintarea a 900 de unitati, fara sa existe concedieri, potrivit oficialilor companiei.

Totodata, Posta Romana deruleaza o operatiune de internalizare a unor sucursale si de reducere a 146 de posturi de conducere.

Posta Romana vrea sa implementeze, incepand cu anul viitor, servicii financiar-bancare la ghisee, luand in calcul infiintarea unei proprii societati bancare, a unei societati mixte impreuna cu o banca, respectiv distributia de produse si servicii prin reteaua companiei si cu personalul propriu pentru una sau mai multe institutii de credit.

"Romania nu este o tara foarte bancarizata. (...) In acest moment, in Romania inca mai este loc de o banca, mai ales in mediul rural", a spus Neagoe.

Totodata, Posta Romana a implementat un model de afaceri care sa permita vanzarea de polite de asigurare generala la ghiseele companiei. Compania are in derulare in acest sens un proiect-pilot, derulat in 500 de unitati.

Numarul oficiilor care vand polite de asigurare se va dubla pana la finele acestui an, iar in viitor Posta Romana va infiinta o companie de profil.

Citeste si:

Cum arata insula care costa cat un apartament cu trei camere in Bucuresti. FOTO

Vrei o vacanta extravaganta? Topul celor mai bune hoteluri din lume. GALERIE FOTO