"Managerii «supertaskers» se ocupa de 4-5 probleme majore in acelasi timp, muncesc de dimineata pana seara si sunt foarte organizati, iar acesta este profilul CEO-ului actual cautat de companii. A avut loc o schimbare de mentalitate, nu mai este suficient sa fii capabil sa rezolvi mai multe sarcini (multitasking), ci sa poti sa le rezolvi in acelasi timp", a spus Joseph Mancuso, fondatorul CEO Clubs, o ONG infiintata in urma cu 34 de ani in SUA, care reuneste peste 8.000 de executivi de top si antreprenori din toata lumea.

Specializat in domeniile coaching si leadership, Mancuso a fost prezent saptamana trecuta la un eveniment organizat in Bucuresti, unde CEO Clubs are o filiala infiintata in septembrie, care reuneste peste 20 de executivi de top.

Cercetarile derulate la nivel inter­national arata ca angajatii "su­per­­taskers" pot desfasura fara probleme mai multe activitati si­multan, in timp ce 97% din populatie nu poate face acelasi lucru fara sa aiba rezultate mai scazute.

Principala calitate a unui lider este in prezent aceea de a fi "creativ si inspirational", dupa ce in trecut un lider bun era considerat cel capabil sa-si asume riscuri, in opinia a peste juma­tate dintre executviii chestionati pentru un studiu realizat de CEO Clubs si Focus Bari in a doua jumatate a acestui an.

In profilul unui CEO de succes mai intra si abilitatea de a-si asuma si implementa decizii importante, precum si integritatea. Peste 70% din managerii participanti la studiu au spus ca, pentru a-si motiva angajatii in perioade de schimbare, se concen­treaza pe mentinerea energiei si a nivelului de implicare in com­panie.

Citeste mai multe despre acest subiect pe www.zf.ro