Potrivit Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca (AMOFM), persoanele cu studii medii au la dispozitie 577 de locuri de munca la bursa de joburi, muncitorii calificati, 460 de posturi, iar muncitorii necalificati au de ales din 266 de joburi.

Cei mai defavorizati sunt absolventii de studii superioare, pentru care angajatorii ofera doar 124 de locuri de munca.

Bursa de joburi va avea loc vineri, 23 aprilie, in foaierul Palatului National al Copiilor, din Bulevardul Tineretului, cu incepere de la ora 9.00.

AMOFM a anuntat ca inca mai primeste oferte de la angajatori la sediul institutiei din strada Spataru Preda nr.12 sau la adresele de mail [email protected] si [email protected], precum si la agentiile de sector.

Potrivit ultimei oferte postate pe site-ul AMOFM, angajatorii din Bucuresti inregistrasera in aceasta saptamana 878 de joburi vacante, cele mai multe pentru muncitori calificati, persoane cu studii medii si muncitori necalificati.

Din oferta de joburi, 150 sunt pentru soferi de autoturisme, camioane si camionete si 70 pentru agenti de securitate.

Se cauta si 60 de croitori – confectioneri imbracaminte dupa comanda si alti 30 de confectioneri-asamblori de articole textile.

Companiile recruteaza si 30 de insotitori de bord si cate 50 de oameni pentru meseriile de lucrator - operativ pentru autocompactare, lucrator pentru salubrizare cai publice si lucrator - sortator deseuri reciclabile.

Vezi AICI oferta completa!

La sfarsitul lunii martie, numarul de someri din Bucuresti se apropia de 30.000 de persoane, rata somajului fiind de 2,5%, una dintre cele mai scazute din tara.