Ovidiu este angajat cu acte in regula si are un salariu frumusel la o companie din Brasov, desi este doar ucenic si deocamdata nu produce nimic pentru firma.

Si nu este singurul exemplu. Si Dorina lucreaza la aceeasi companie, insa se specializeza in resurse umane. "Toti care facem parte din acest program de training avem statutul de angajat cu aceleasi drepturi si aceleasi responsabilitati si imi place foarte mult", spune tanara.

Compania la care invata cei doi ruleaza anual peste 200 de studenti. "Ei invata de la specialistii nostri pe o perioada cuprinsa intre 6 si 18 luni, programele difera atat ca durata, cat si ca locatie", explica Ioana Neaga, referent marketing de personal.

Si la Cluj lupta e din ce in ce mai apriga pentru tinerii absolventi, mai ales in domeniul IT. Angajatorii pun la bataie internshipuri platite cu 1.600 lei pe luna pe o perioada de 6 luni.

"Dorim sa-i formam noi, sa-i modelam dupa noi, sa le cream un limbaj de programare", spune Andreea Pop, reprezentanta unei firme de IT.

La nivelul Uniunii Europene, categoria tinerilor de pana in 30 de ani este cea mai afectata de somaj, iar situatia este asemanatoare si in Romania, unde peste 20% nu reusesc sa-si gasesca un loc de munca.