Lunile iunie-august au fost marcate de o cerere mare din partea candidaților, care au fost foarte activi din punct de vedere al căutării unui loc de muncă.

Începutul toamnei marchează, de asemenea, o perioadă prosperă în ceea ce privește ofertele de locuri de muncă pe care companiile le pun la dispoziție persoanelor care se află în căutarea unei oportunități de carieră,

Potrivit unei analize realizate de portalul de carieră Hipo.ro, domeniile cu cale mai multe oferte de angajare sunt IT&C, Vânzări, Customer Support, Contabilitate-Finanțe Bănci, Marketing -Publicitate- PR, Inginerie și Resurse Umane.

”Putem observa că pe primul loc în top se situează domeniul IT&C în cadrul căruia companiile care recrutează pe Hipo.ro oferă cele mai multe oferte de joburi. Candidații care dețin abilități de comunicare și tehnici de negociere au de asemenea șanse mari să își găsească un job în Vânzări sau în Customer Support. Următoarele domenii în care predomină joburile sunt Marketing-PR, Inginerie sau Resurse Umane. Așadar fiecare candidat care se află în căutarea unui loc de muncă în această toamnă, indiferent de abilități și nivelul de experiență, poate căuta printre cele mai noi oferte actualizate constant pe Hipo.ro”, explică realizatorii analizei.

În ceea ace privește cele mai căutate companii, cei mai mulți candidați (preponderent absolvenți sau cu candidați experiență entry-level) și-au îndreptat atenția către companii precum: LSEG Romania, LIDL Romania, eMag, Regina Maria, Continental, P&G, Deloitte Romania, Orange, ManpowerGroup Romania și Medlife.

”Din topul joburilor la care au aplicat candidații în lunile iunie-august, reiese faptul că majoritatea au fost interesații de programe de internship sau locuri de muncă entry-level, ceea ce înseamnă că mulți tineri studenți sau absolvenți au fost interesați să își găsească o oportunitate de carieră, în această vară. În topul joburilor cu cele mai multe aplicări se regăsesc poziții precum: Back Office Admin Support, Junior Project Manager, Technology Internship, Operator Calculator, Data Entry Operator, Internship Content & Social Media, Internship Departament Financiar, Junior Recruiter, Recepționist și Junior Audit Analyst”, mai arată repsrezentanții Catalyst Solutions.

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding, cu 14 ani de experiență pe piața din România.