Madalina are 22 de ani si este studenta in ultimul an la Facultatea de stiinte aplicate si inginerie. Pentru ca a ales o specializare foarte cautata, prelucrarea petrolului, inca de vara trecuta a aplicat pentru internship, la o rafinarie din Navodari. Acum, este angajata pe postul de operator.

Madalina Mihalceanu: ''Eram ca un copil care a descoprit lucruri noi si caruia i-au placut acele lucruri. Vreau sa invat cat mai multe si sa ma fac remarcata, sa ajung cat mai sus''

In fiecare an, 200 de elevi si studenti sunt alesi pentru internship la una dintre cele mai mari companii petroliere din tara, iar 100 fac acest stagiu la rafinaria din Navodari. La final, jumatate dintre ei sunt angajati.

Florin Luca, directoul de resurse umane Rompetrol: ''Anul acesta vom recruta peste 700 de persoane. Cautam oameni cu experienta, dar cautam si foarte multi tineri care sa fie determinati si capabili sa integreze valorile grupului nostru".

Foarte interesate de tineri inteligenti si dornici sa munceasca sunt si companiile din industria producatoare de autoturisme. Cauta ingineri talentati, bine pregatiti si dedicati unei cariere in acest domeniu.

Magda Turcu, responsabil relatii cu scolile Renault: ''Cele mai multe dintre aceste posturi necesita profile tehnice, cautam oameni cu un pic de experienta in inginerie mecania, electronica, automatica''

'Studentii care merg in internship invata meserie si pot deveni angajati in cateva luni. Pe de alta parte, companiile se aleg cu oameni pregatiti chiar de specialistii lor'.

Reversul medaliei sunt salariile! Tinerii trebuie sa stie ca niciun angajator nu este foarte generos in stagiul de internship, tocmai pentru ca se presupune ca studentul invata o meserie, in cadrul companiei. In general , programele de internship dureaza intre 3 si 12 luni si in cele mai multe cazuri sunt platite cu 300 de euro in medie.

Cei care sunt buni cu adevarat pot pleca si in strainatate. Institutiile europene ofera sute de internshipuri mult mai bine platite.