Cei care cautau o slujba mergeau pe incredere, iar cand ajungeau peste hotare erau tratati ca niste sclavi. Povestea a fost descoperita de procurorii DIICOT.

Romanii povestesc ca au trecut printr-un adevarat calvar. "Era un apartament cu 2 camere. Ne pacaleau de la o zi la alta cu alta lucrare si ne mutau de la un santier la altul. Cum au reusit sa va tina acolo contrar vointe voastre? Ne spuneau ca ne fac bucati si ne rup picioarele si ca nu mai avem ce cauta in Germania daca plecam", spune una dintre victime.

Cand si-au dat seama ca au fost inselati, multii au incercat in fel si chip sa fuga. Totul a iesit la iveala abia cand unul dintre romani a cunoscut un cetatean german de origine sarba care stia sa vorbeasca romaneste si l-a ajutat sa scape de chin.

Capul retelei a murit din cauze medicale pana la finalizarea cercetarilor, insa fiul acestuia si prietenul lor au fost arestati preventiv, pentru 29 de zile. Daca vor fi gasiti vinovati de inselaciune, lipsire de libertate in mod ilegal si constituirea sau aderarea la un grup infractional, risca sa stea cativa ani dupa gratii.