In SUA, persoanele care arata prea bine au toate sansele sa fie concediate. Ele pot fi considerate prea sexy pentru o slujba, daca ne luam dupa decizia Curtii Supreme din Iowa, care a decis ca un dentist din statul respectiv avea tot dreptul sa-si concedieze asistenta, pe care atat el, cat si sotia sa o considerau prea atragatoare, scrie revista americana Forbes

Decizia Curtii precizeaza ca este perfect legal ca un angajator sa-si concedieze salariatul in cazul in care este “irezistibil de atractiv”, indiferent exista sau nu un motiv legat de performanta acestuia. Motivul pentru care asistenta a fost concediata este tocmai teama sefului ei de a nu deveni prea atras de aceasta si de a fi tentat sa inceapa o relatie extraconjugala. Sotia doctorului i-a dat dreptate si impreuna au decis ca singura solutie in cazul de fata era sa renunte la serviciile femeii, cu toate ca ea nu afisase niciodata un comportament nepotrivit sau indecent. Potrivit avocatului asistentei, femeia a fost concediata pentru ca angajatorii se temeau sa nu-si puna in pericol casnicia. Desi, in medie, angajatii atractivi castiga mai bine de-a lungul carierei, sa arati bine poate avea si dezavantaje.  

Potrivit unor cercetatori israelieni, femeile frumoase care isi ataseaza poza la CV isi reduc sansele de a fi alese pentru un interviu, fata de contracandidatele cu aceeasi pregatire, dar cu un look mai putin deosebit. Si mai interesant este insa faptul ca angajatorii care tin cont de aspect si isi “penalizeaza” candidatele mai dragute sunt tot femei. 

Acesta nu este singurul caz in care angajatii se plang ca au fost concediati pe baza aspectului prea atragator. In 2009, o femeia paznic la o inchisoare din Marea Britanie a fost data afara pe motiv ca arata prea bine, iar o fosta angajata a Citibank si-a dat in judecata directorii, din cauza ca acestia au concediat-o pentru ca frumusetea ei reprezenta o distragere la locul de munca.