Studentii care absolveau aceste programe la mijlocul anilor 1990, se bucurau chiar de triplarea salariului, intr-o perioada de cinci ani. In schimb, cei care au terminat aceleasi specializari in 2008 si 2009 spun ca ritmul de crestere al remuneratiei bazate pe acest criteriu s-a injumatatit.

Taxele pentru un program de Master of Business Administration s-au dublat insa in intervalul 2005-2012. Harvard Business School are cele mai mari taxe, insumand 126.000 de dolari, dar la trei ani de la absolvire salariul mediu al unui student este de 190.000. Media unor cursuri de MBA la restul facultatilor din Statele Unite este de 106.000 de dolari.

Ultimele date sunt incurajatoare si pentru femeile care obtin o astfel de diploma. Daca pana acum barbatii care aveau un MBA castigau cu pana la 20.000 de dolari mai mult decat femeile, acum aceasta diferenta s-a redus pana la 12.000 de dolari.

Cele mai bune scoli de business se gasesc in Statele Unite ale Americii. SUA detine 51 de universitati in top 100, dintre care sase sunt situate in primele 10. Conform clasamentului, pentru prima data in ultimii opt ani Harvard ofera cele mai bune programe de MBA, depasindu-si rivalul Stanford Graduate School of Business, din California. Harvard a castigat acest titlu datorita imbunatatirilor aduse la nivel de cercetare si cresterea numarului de studenti straini care iau parte la program.

London Business School este cea mai buna scoala din Europa si a patra la nivel mondial.

Din 1999, de cand Financial Times a inceput sa publice ratingurile anuale pentru scolile care ofereau specializari MBA, primul loc a fost ocupat, prin rotatie, de Harvard, Stanford, Wharton (Universitatea din Pennsylvania) si London Business School.