"Exista o puternica presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice. Presiunile se analizeaza si, in masura in care reusim sa compensam pierderea estimata de 7-9 miliarde lei anual, prin diminuarea cotei unice la 10-12%, putem discuta despre acest lucru. Atat timp cat nu compensam veniturile, este doar o presiune politica", a declarat, la un seminar, Andreea Paul Vass, citata de Mediafax.

De cealalta parte, liderul grupului deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca nu exista niciun fel de presiune din partea PDL pentru diminuarea cotei unice, asa cum a afirmat consilierul premierului Andreea Paul Vass, mentionand ca se fac unele simulari in acest sens, dar deocamdata cota unica ramane 16%.

La randul sau, deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, joi, citata de Mediafax, ca Andreea Vass nu are niciun rol in luarea unei decizii si nu intelege in ce calitate vorbeste aceasta atunci cand spune ca exista o presiune din partea PDL pentru scaderea cotei unice la 10% sau 12%.

"Ar trebui sa faca nominalizare, cine face presiuni si ce rol are dumneaei in treaba asta. In primul rand, PDL este partidul care a promovat cota unica si nu imi amintesc sa fi fost acolo doamna Vass si nu cred ca are dumneaei niciun rol in luarea unei decizii", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a spus ca vrea sa-i reaminteasca lui Vass ca "PDL inseamna premierul Emil Boc, inseamna ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu si mai multi oameni care sunt in functii de decizie".

"PDL, dupa ce va analiza toate variantele, va iesi cu o decizie. Nu vad cine face presiuni la adresa doamnei Vass si in calitate vorbeste dumneaei, asta nu inteleg", a mai aratat Sulfina Barbu.

Cota de impozitare actuala, de 16%, a fost introdusa la 1 ianuarie 2005 de Cabinetul Tariceanu.

Citeste si Planul secret al Bucurestiului pentru negocierile cu FMI: Cota unica scade de la 16 la 12%!