Turistii vor putea vizita spatiile din incinta cladirii contra cost, dupa cum urmeaza: pe palierul principal - Foaierul, Sala de Teatru, Cabinetul "Baronul de Marçay", Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara, Sala "Printul Dimitrie Ghica", iar pe palierul secundar, spatiile din cadrul Galeriei Regale - "Carol I", "Ferdinand", "Regina Maria", "Stefan Luchian" si "Nicolae Grigorescu".

Punctul forte il reprezinta, potrivit autoritatilor locale, cele peste 500 de lucrari de arta din pinacoteca si din cadrul expozitiilor cu caracter temporar deschise in incinta Cazinoului.

Cazinoul va fi deschis vizitatorilor de miercuri pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00, tururile de vizitare, asistate de un ghid, fiind organizate in serii, la interval de 40 de minute.

Pentru un tur de vizitare complet un adult va plati 15 lei, in timp ce biletul pentru copii, pensionari si persoane cu dizabilitati este de 10 lei.

Anul acesta Cazinoul din Sinaia implineste o suta de ani de functionare. Cazinoul este situat in parcul "Dimitrie Ghica" si a fost construit la initiativa lui Carol I. Constructia a inceput in 1912 si a fost terminata un an mai tarziu.

Cazinoul l-a avut ca prim actionar pe baronul de Marcay, actionar al cazinoului din Monte Carlo, dupa arhitectura caruia a fost construit si cel din Sinaia. Pe atunci, 800 de jucatori isi incercau norocul in fiecare zi. Fie la ruleta din Sala Oglinzilor sau la chemin-de-fer si bacara in Sala Ovala. Jucatorii cu multi bani erau asteptati la etaj, in saloanele private.

Cazinoul devinse atat de faimos incat la fiecare sfarsit de saptamana se suplimentau trenurile de la Bucuresti spre Sinaia. Atat de mare era tentatia incat barbatii isi jucau pana si ceasurile de la mana, iar femeile bijuteriile.