"Incercam sa recuperam infrastructura de turism de la Herculane, care a ajuns intr-o stare avansata de degradare. Intentionam sa facem aceasta infrastructura sa fie reabilitata si reintrodusa in circuitul turistic", a spus Udrea,citata de Mediafax.

Ea a adaugat ca firma Hercules care administreaza majoritatea hotelurilor din statiunea Herculane se afla in executare silita.

Udrea a precizat ca, dupa ce statul va recupera hotelurile, le va scoate la licitatie astfel incât "sa ajunga la cei care vor sa faca turism".

Hercules, controlata de firma Argirom a omului de afaceri Iosif Armas, detine mai multe hoteluri in Baile Herculane, printre care Decebal, Diana, Afrodita, Minerva si Roman, active preluate de la stat in 2001.

In martie, Udrea declara ca Ministerul Dezvoltarii si Turismului vrea sa deruleze in acest an un proiect pilot care vizeaza investitii in valoare de câteva milioane euro pentru reabilitarea statiunii Herculane, aflata "in mâna unei companii care pâna acum nu a facut nimic acolo".