Bangkok, Paris, Singapore si Dubai completeaza top cinci, orase care beneficiaza de un aflux puternic de turisti straini, rezultat din extinderea clasei mijlocii, inovatiile aduse in categoria calatoriilor de lux si din nevoia crescanda de a face deplasari in interes de serviciu.

Aceasta tendinta se va mentine, avand in vedere dezvoltarea tehnologica si a modalitatilor de cooperare pe care companiile le au la dispozitie, potrivit unui comunicat MasterCard.

Bucurestiul ocupa pozitia 90 in clasament, cu un numar de vizitatori straini estimat la 928.028 de persoane in 2014 si cheltuieli totale ale acestora in valoare de 391 milioane dolari.

Aflat la cea de-a patra editie, raportul ofera un clasament al celor mai vizitate 132 de orase din lume. Conform studiului, Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori straini in 2014, cu 300.000 mai multi decat destinatia aflata pe primul loc in 2013, Bangkok.

Pentru celelalte orase din top cinci se preconizeaza ca vor atrage 18,37 milioane de turisti straini (Bangkok), 15,57 milioane de vizitatori (Paris), 12,47 milioane de vizitatori (Singapore), in timp ce pentru Dubai se estimeaza 12,47 milioane de vizitatori.

"Clasamentul indica o cerere puternica si un interes continuu pentru calatoriile aeriene, atat in interes de business, cat si personal. Recunoasterea de care se bucura destinatiile din acest an confirma importanta pe care o au orasele ca centre de business, culturale si economice", a declarat Ann Cairns, presedinte International Markets MasterCard.

MasterCard Index of Global Destination Cities clasifica orasele din punct de vedere al numarului total de sosiri ale vizitatorilor straini si al cheltuielilor realizate in afara granitelor tarii, de aceiasi vizitatori, in orasele de destinatie. Raportul furnizeaza estimari privind cresterea numarului de pasageri si vizitatori, pentru anul 2014. Sunt utilizate informatii publice pentru a determina numarul de sosiri ale vizitatorilor straini si cheltuielile in fiecare dintre cele 132 de orase.