"Începând cu 2018 sunt prevăzuţi şi banii pentru voucherele de vacanţă. Vă anunţ că în bugetul anului 2018 există filă separată pentru acest lucru. Toţi cetăţenii le vor primi până în martie-aprilie, dar deja sunt instituţii care au acordat aceste vouchere de vacanţă', a precizat ministrul Turismului, potrivit Agerpres.

Una dintre problemele dezbătute la Sinaia a fost cea a strategiei comune de dezvoltare a zonei schiabile. În context, Mircea Dobre a vorbit despre turistul integrat arătând că acesta trebuie să aibă acces la toate pârtiile de ski cu un singur skipass chiar dacă există domeniu de stat şi domeniu privat.

"Cred că trebuie să ne gândim la un turism integrat, astfel încât, cu un singur skipass, turistul să aibă acces pe toate pârtiile de schi. Chiar dacă există domeniu de stat şi domeniu privat, ar trebui să avem o colaborare între toate părţile. Trebuie să lăsăm orgoliul la o parte, indiferent de coloratura politică, pentru că discutăm despre turism. Vreau să discutăm deschis şi să existe un dialog între tot ce înseamnă stat şi privat. Eu personal cred că s-ar putea găsi soluţii pentru a avea un singur skipass pe toată suprafaţa judeţului Prahova. Probabil vom avea aceeaşi discuţie şi cu colegii de la Braşov, la întâlnirea de mâine (marţi, n.r.)", a declarat ministrul citat.

Întâlnirea de lucru, prilejuită de comandamentul de iarnă pentru sezonul 2017-2018 a fost organizată de ANPC, gazda întâlnirii fiind primarul staţiunii Sinaia, Vlad Oprea. Întâlnirea a avut loc la Cazinoul din Sinaia, obiectiv turistic reprezentativ pentru infrastructura de agrement a staţiunii de pe Valea Prahovei.