Gradul mediu de ocupare al curselor charter a fost de 95% la final de septembrie, în creştere faţă de sezonul 2016, mai arată datele companiei.

Turiştii au ales în special hoteluri de patru stele cu demipensiune la un pachet mediu de 650 de euro/persoană. Excepţie a făcut Antalya, pentru care preferinţele s-au îndreptat către hoteluri de cinci stele cu regim de masă all inclusive, arată un comunicat transmis miercuri de Paralela 45.

“Antalya a crescut cu 20% vara aceasta şi ar fi crescut şi mai mult dacă ar fi existat mai multe curse charter. A fost un an în care dorinţa românilor pentru vacanţe all inclusive cu relaxare, programe de divertisment pentru adulţi şi copii, excursii în Antalya nu a fost tulburată de niciun eveniment negativ”, precizează Ondina Dobriban, directorul general al Paralela 45.

De asemenea, pe litoralul românesc au fost preferate hotelurile de patru şi trei stele din staţiunile Mamaia, Eforie Nord şi Neptun, la un buget mediu de 1.500 lei/persoană.

Vânzările de vacanţe pe litoral au crescut cu 15% la Paralela 45, însă cererea turiştilor, cu mult mai mare, nu a putut fi acoperită întrucât unii hotelieri au preferat să vândă vacanţele individual”, punctează reprezentanţii touroperatorului.

În plus, cererea pentru Dubai şi emiratele vecine Ajman, Fujairah, Ras al Khaimah a crescut anul acesta cu 18%, în perioada octombrie 2017 – martie 2018 fiind disponibile curse directe cu plecare din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Emiratele sunt destinaţii preferate pentru temperaturile ridicate în această perioadă şi pentru faptul că turiştii îmbină plaja cu shoppingul, distracţia în parcurile tematice sau safariul în deşert”, mai spun oficialii companiei.

Oferta pentru vacanţa de Revelion în emirate începe de la 800 de euro/persoană, cu taxe incluse, şi conţine şi programe speciale.

“Dubaiul este locul preferat pentru trecerea dintre ani al multor români, festivalul de shopping din luna ianuarie este, de asemenea, o atracţie, dar în ultima vreme au vrut să descopere şi plajele întinse din Ajman, zona montană şi sporturile nautice din Fujairah, resorturile all inclusive din Ras al Khaimah”, declară Ondina Dobriban.

În topul rezervărilor în această perioadă se află însă Laponia, unde familiile cu copii îl pot întâlni pe Moş Crăciun şi înainte, şi în timpul sărbătorii. Vacanţa pe charter, de patru nopţi, la hoteluri de patru stele costă începând de la 1.500 de euro/persoană.

La finalul sezonului 2017, turoperatorul Paralela 45 estimează că încheie anul cu o cifră de afaceri în creştere cu 22%, la peste 50 de milioane de euro.

Agenţia de turism Paralela 45 a fost înfiinţată în aprilie 1990 şi are în prezent 40 de agenţii directe şi în franciză în toată ţara.