"Surprinzator, de Revelion se vand mai bine vacantele scumpe decat cele ieftine. De exemplu, daca vrei sa vinzi pensiuni de 150 de euro pe sejur de Revelion, nu ai prea mare succes. Nu se merge neaparat pe criteriul pret de Revelion, pentru ca e considerat mare sarbatoare. Romanii nu cauta Revelioane ieftine. E o contradictie intre tendinte: de Revelion nu este ideea sa fie neaparat ieftin, ci merg pe patru stele, iar vara cauta ieftin. Te duci la plaja, nu te intereseaza si cauti pretul", a spus Burcea, prezent la Targul de Turism al Romaniei, care se desfasoara in perioada 13-16 noiembrie la Romexpo

El spune ca, desi cauta vacante de patru stele, doar cateva mii de romani isi permit pachete pentru destinatii exotice, de 2.500-3.500 de euro. Revelioanele exotice de peste 5.000 de euro pachetul se vand greu, Burcea estimand ca doar cateva sute de romani si le permit.

"Oamenii pornesc de la ideea ca Revelionul este o singura data in an si daca tot e asa sa fie ca lumea. Vara e alta tendinta, cand oamenii cauta oferte speciale. Pentru vara, din ce in ce mai multi oameni cumpara vacantele cu un an inainte, ca sa le ia cat mai ieftin, in timp ce pentru Revelion cumpara doar cu o luna - o luna si jumatate inainte", a mai spus proprietarul Paralela 45.

"Pachetele de Revelion pentru camerele de cinci stele de la hotelul Aro Palace din Brasov pornesc de la 1.200 de lei, pana la 2.200 de lei de persoana. Noi deja am vandut toate cele 236 de locuri pe care le avem la cinci stele. La patru stele avem 174 de locuri, care s-au vandut si ele ulterior. Pachetele au fost de 3-5 nopti, dar preturile au depins si de restaurantul pe care l-au ales clientii pentru petrecerea noptii de Revelion", a explicat si Daniela Tibeica, directorul general al firmei Aro-Palace din Brasov, citata de Mediafax.

Majoritatea turistilor care au rezervat camerele de cinci stele pentru Revelion sunt romani, dar exista si grupuri de straini.

In restul anului, insa, majoritatea turistilor de la cinci stele sunt straini (65%), si numai diferenta romani. Principalele tari din care provin turistii care cauta cinci stele la Brasov sunt Japonia, Franta, Italia si Spania.