• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cutremur cu magnitudinea 6,9 in Noua Zeelanda

Cutremur cu magnitudinea 6,9 in Noua Zeelanda

Un cutremur cu magnitudinea de 6,9 a avut loc duminica in largul coastelor capitalei neozeelandeze Wellington, intr-o regiune in care s-a inregistrat o intensificare a activitatii seismice in ultimele zile, a anuntat Institutul geofizic american USGS, relateaza AFP, preluata de Mediafax.

Nicio alerta de tsunami nu a fost declansata. Seismul a avut loc in mare, la ora locala 17.09 (8.09, ora Romaniei). Epicentrul s-a situat la 57 de kilometri sud-vest de Wellington, la o adancime de 10,1 kilometri, potrivit USGS.
 
O replica de magnitudinea 5,5 a fost inregistrata cateva minute mai tarziu. "A durat aproximativ 30 de secunde", a declarat pentru AFP un locuitor din Nelson, pe coasta.
 
Seisme recente, care nu au provocat pagube materiale semnificative, au avut loc la aproximativ 200 de kilometri nord de Christchurch, al doilea cel mai important oras in Noua Zeelanda, devastat in februarie 2001 de un cutremur soldat cu 185 de morti. Noua Zeelanda este situata pe "Centura de Foc" a Pacificului, unde placile continentale intra in frecare provocand frecvent o importanta activitate seismica.

21 iulie 2013 10:28
comentarii (2)

Comentarii (2)


Modifică setările cookies