• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Demisii in lant la postul de televiziune Al-Jazeera din Egipt

Demisii in lant la postul de televiziune Al-Jazeera din Egipt

Colaboratorii Al-Jazeera in Egipt au demisionat din cauza unui dezacord privind linia editoriala a anagajatorului lor, a declarat luni un oficial al postului de televiziune cu sediul la Doha, fara a preciza care este numarul lor, potrivit AFP.

Al-Jazeera este criticata de o parte a opiniei publice din Egipt, precum si in alte tari din Primavara Araba, pentru linia sa editoriala, considerata favorabila islamistilor, scrie Mediafax. Aceasta demisie intervine in timp ce televiziunea urmareste indeaproape evenimentele care au condus la demiterea presedintelui egiptean, islamistul Mohamed Morsi, de catre armata.
 
Oficialul a apreciat ca demisionarii, al caror numar nu l-a precizat, "nu s-au adaptat liniei editoriale a Al-Jazeera, care refuza sa se supuna presiunilor si care continua sa acopere evenimentele cu profesionalism, facand abstractie de putere".
 
De la infiintarea sa, la sfarsitul lui 1996, Al-Jazeera a fost o tribuna pentru contestatarii regimurilor autoritare din Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Finantata de bogatul emirat Qatar, televiziunea se lauda ca a contribuit la Primavara Araba, transmitand in direct manifestatiile.
 
Criticii sai considera insa linia sa editoriala prea favorabila islamistilor ajunsi la putere dupa Primavara Araba, intre care Fratii Musulmani din Egipt.

9 iulie 2013 11:22
Modifică setările cookies