• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Inundatii in Brazilia. Cel putin 6 persoane au murit, iar 40.000 au ramas fara adapost

Inundatii in Brazilia. Cel putin 6 persoane au murit, iar 40.000 au ramas fara adapost

Ploile abundente care s-au abatut asupra statului Espirito Santo, din sud-estul Braziliei, in ultima saptamana au provocat cel putin sase morti, 45 de raniti iar peste 40.000 de persoane au ramas fara adapost, conform celui mai recent bilant al Apararii civile, transmite AFP.

De duminica pana luni, s-au acumulat 30 mm de precipitatii in regiunea metropolitana Vitoria, capitala statului. Luni dimineata o femeie in varsta de 50 de ani a fost ingropata intr-o alunecare de teren la Itagnacu (nord-estul statului), a precizat Apararea civila, ridicand bilantul la sase morti.
 
Guvernatorul statului, Renato Casagrande a decretat sambata starea de urgenta in toata regiunea, aflata la frontiera cu Rio de Janeiro.
 
Conform autoritatilor, 45 din cele 78 de comune ale statului au fost afectate de ploi, inundatii si alunecari de teren. Drumurile au fost blocate si mai multe poduri s-au prabusit.
 
Armata a transportat provizii familiilor izolate in zonele in care accesul se poate face doar cu ajutorul camioanelor militare, conform site-ului de informatii G1.
 
Presedinta Braziliei, Dilma Rousseff, este asteptata marti dimineata in acest stat pentru a evalua la fata locului pagubele si zonele ce prezinta riscuri.

24 decembrie 2013 13:50
Modifică setările cookies