• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mesajul Papei de Craciun: Valorile religioase, libertatea, demnitatea si pacea trebuie sa primeze

Mesajul Papei de Craciun: Valorile religioase, libertatea, demnitatea si pacea trebuie sa primeze

Papa Benedict a lansat, in mesajul de Craciun "Urbi et Orbi", un apel la cautarea lui Dumnezeu, la respectarea valorilor religioase, libertatii si demnitatii umane, evidentiind importanta solidaritatii in contextul crizei si indemnand popoarele din Orientul Mijlociu, Africa si Asia sa aleaga pacea.

"Daca pacea nu reuseste sa se instaureze definitiv, acest lucru se intampla doar din cauza lipsei solidaritatii, a intelegerii reciproce si a colaborarii dintre popoare. Poate ca ne cuprinde teama din cauza faptului ca ne inchidem inimile in relatia cu Dumnezeu. Dar iata evenimentul care alunga acest gand intunecat, iata speranta care invinge teama - adevarul a rasarit! Dumnezeu s-a intrupat!", a reamintit Papa Benedict in mesajul de Craciun "Urbi et Orbi" (adresat "Orasului Roma si lumii"), conform ziarului Corriere della Sera.
 
"In Iisus Hristos, dragostea si adevarul s-au imbinat in mod real, dreptatea si pacea s-au imbratisat; adevarul a rasarit din pamant, iar dreptatea a coborat din cer. Da, este un pamant bun, un pamant sanatos, eliberat de orice egoism si de orice izolare. Iar acest pamant exista si astazi, in 2012, exista speranta in lume, o speranta adevarata, chiar si in momente si situatii mai dificile", a declarat Papa Benedict al XVI-lea in discursul de Craciun, scrie Mediafax.
 
Suveranul Pontif s-a adresat in primul rand, conform ziarului Il Messaggero, poporului italian si europenilor in general, in contextul crizei economice: "Este nevoie de colaborare pentru binele comun; este necesar sa reflectam la ierarhia de valori atunci cand luam deciziile cele mai importante. Trebuie sa fim solidari si sa ii ajutam pe cei aflati in nevoie!".
 
Referindu-se la situatia din Africa, Papa Benedict a remarcat ca tarile nord-africane "se confrunta cu o tranzitie fundamentala in cautarea unui nou viitor - in special Egiptul, un loc iubit si binecuvantat de copilaria lui Hristos".
 
"Cetatenii trebuie sa construiasca impreuna societati bazate pe dreptate, pe respectarea libertatii si demnitatii fiecarei persoane; Fie ca Nasterea lui Hristos sa favorizeze reinstaurarea pacii in Mali si Nigeria, unde atentatele oribile continua sa faca victime, in special in randul comunitatilor crestine", a insistat seful Bisericii Catolice.
 
"Fie ca pacea sa domneasca si pe vastul continent asiatic. Pruncul Iisus sa aiba mila de numeroasele popoare din acele teritorii, in special de cei care cred in El!. Regele pacii sa isi indrepte privirea spre noii lideri ai Republicii Populare Chineze! Imi doresc sa aprecieze contributia religiilor, respectandu-le pe toate, pentru a putea construi o societate solidara, in beneficiul acelui popor nobil si al intregii lumi", a spus Papa.
 
Referindu-se la situatia din America de Sud, Suveranul Pontif s-a rugat ca Iisus Hristos sa "ii ajute pe cei nevoiti sa emigreze si sa consolideze influenta guvernelor care depun eforturi pentru dezvoltare si pentru combaterea criminalitatii".

26 decembrie 2012 14:05
Modifică setările cookies