• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Sondaj: Germanii cred mai mult ca oricand in UE

Sondaj: Germanii cred mai mult ca oricand in UE

Germanii cred mai mult ca oricand in faptul ca tara lor beneficiaza din calitatea sa de membra a UE, releva un sondaj publicat vineri, in contextul in care "euroscepticismul" castiga teren in numeroase state europene, relateaza AFP.

Aproximativ 40% dintre germani considera ca Germania obtine beneficii din faptul ca este tara membra UE, in timp ce 19% cred contrariul, potrivit sondajului "Deutschlandtrend" lunar realizat pentru postul de televiziune public ARD.
 
In martie 2010, doar 25% dintre persoanele intervievate apreciau ca UE este avantajoasa pentru Germania, iar 27% afirmau contrariul.
 
Rezultatele acestui sondaj se explica in mod clar "prin situatia buna a economiei" Germaniei, in contextul in care rata somajului este la cel mai scazut nivel, a apreciat ARD intr-un comunicat.
 
In contextul apropierii alegerilor europene, care vor avea loc la 25 mai, 64% dintre persoanele intervievate doresc pentru viitor "mai multa politica comuna" si doar 31% cred ca statele membre ar trebui "sa actioneze singure".
 
Acest sondaj a fost efectuat in perioada 6-7 ianuarie pe un esantion de 1.004 persoane.

11 ianuarie 2014 12:00
Modifică setările cookies