• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Statuile gotice de pe Domul din Milano pot fi adoptate, contra unei donatii

Statuile gotice de pe Domul din Milano pot fi adoptate, contra unei donatii

Administratorii Domului din Milano au decis sa ofere filantropilor din lumea intreaga posibilitatea de a adopta un gargui, pentru a strange suma de 25 de milioane de euro de care au nevoie pentru restaurarea acestui monument-simbol din capitala lombarda, informeaza AFP.

135 de garguie in stare deplorabila sunt propuse spre a fi "adoptate" de donatorii potentiali, care trebuie sa se conecteze pe site-ul oficial al monumentului pentru a face o donatie (intre 10 euro si 100 de euro).
 
Catedrala, a carei constructie a inceput in 1387, domina prin silueta ei inalta din marmura piata in care au loc marile evenimente care marcheaza viata orasului Milano, al carui simbol a devenit de-a lungul timpului.
 
Pentru a incuraja donatiile, administratorii Domului din Milano au decis ca donatorii care vor contribui cu sume mai mari de 100.000 de euro sa aiba privilegiul de a-si grava numele la baza unui gargui.
 
Garguiele (denumire ce provine din cuvantul latin "gurgulio", care inseamna "gat" sau "esofag") sunt sculpturi tipice ale artei gotice, reprezentand in general figuri grotesti, destinate evacuarii apei de ploaie de pe acoperis. 129 din cele 135 de garguie ale Domului din Milano nu au scrise pe ele niciun nume, ci doar un numar.

16 noiembrie 2012 08:26
Modifică setările cookies