• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Turisti blocati in Roata Mare din Salina Turda

Turisti blocati in Roata Mare din Salina Turda

Doisprezece turisti au fost blocati, luni, timp de doua ore si jumatate, in Roata Mare din Salina Turda, situata in Mina Rudolf, la o adancime de 80 de metri, din cauza unei defectiuni. Vizitatorii au fost coborati cu ajutorul unei macarale, potrivit Mediafax.

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a declarat pentru Mediafax, ca 12 turisti au fost blocati, luni, in Roata Mare din Salina Turda, "dar au fost coborati in siguranta, dupa doua ore si jumatate, cu ajutorul unei macarele, de catre angajatii salinei si ai unei firme care se ocupa de mentenanta rotii".

"A fost o problema tehnica, aparuta la un brat al uneia dintre gondolele Rotii Mari. Acesta s-a forfecat si a atins roata, moment in care aceasta s-a oprit. Este prima data de la inaugurarea Salinei Turda, in 2010, dupa modernizarea cu fonduri europene, cand are loc un astfel de incident", a spus Stefanie.
 
Potrivit acestuia, o echipa de specialisti evalueaza Roata Mare din punct de vedere tehnic.
 
Contactati de Mediafax, reprezentantii Salinei Turda au precizat ca vor transmite un comunicat de presa legat de acest incident.
 
Roata Mare este amplasata in Mina Rudolf, la o adancime de 80 de metri. Roata are o inaltime de 20 de metri, are sase gondole cu opt locuri fiecare, iar un tur complet dureaza opt minute.

19 august 2013 17:35
Modifică setările cookies